2022. feb 16.

Amikor a Wolverhampton segítségével sem megy..

írta: surprisezola
Amikor a Wolverhampton segítségével sem megy..

A murciai régió északkeleti részén lévő Jumillának már az 1920-as évektől volt labdarúgó csapata (igaz, 1929-ig két klub is működött a városban), de 1975-ben már egy újonnan alapított klub, a Jumilla Club de Fútbol jött létre. Az új klub történelme során először, 2010-ben feljutott a spanyol harmadosztályba.

1_16.png

Hiába a feljutás, a jumillai csapatnak annyira nem ment a harmadik vonalban, hogy végül simán ki is zúgott onnan. A megszerzett 16 pontjuk mellé legalább 26 kellett volna, hogy egyáltalán bennmaradási osztályozón szerepelhessenek. A kiesés mellett 370 000 €-s tartozást is görgetett maga előtt a klub, ami elég volt ahhoz, hogy 2011. májusában meg is szűnjenek.

2_9.pngA 2011-ben megszűnt klub címere.

Még abban az évben létrejött a Fútbol Club Jumilla, amely a szintén 2011-ben megszűnt Moratalla CF helyét vásárolta meg a Tercera División-ban. Ennek köszönhetően a 2012/13-as szezont rögtön a negyedosztályban kezdhette meg az FCJ, amit három évvel később meg is nyert. Az első szezonjában épp csak bennmaradó Jumillához 2016-ban kínai tulajdonosok kerültek, miután két kínai futball kommentátor, Li Xiang és Tang Hui vették át a klub irányítását az argentin partnerükkel, Rubén Iglesias-sal. A két kínai kommentátor szerep vállalása egy részt azért nem meglepő, mert Kínában ők közvetítették a spanyol bajnokikat. A 2016 novemberében játszott Lorca FC elleni meccset el is nevezték „Shanghai Derbynek”, mivel mindkét csapatnak kínai tulajdonosa volt.

2018-ban, miután kétszer a középmezőnyben végzett a gárda, együttműködésre lépett a Wolverhampton Wanderers-zel (amely kölcsön is adott jó pár fiatalt, köztük a jelenleg Lokinál szereplő Sylvain Deslandes-t), de ez sem mentette meg attól a gárdát, hogy 2019 májusában kiessen, miután a bennmaradási osztályozón először 2:2-t játszottak, majd a Real Unión otthonában 2:0-s vereségbe szaladtak bele. A kiesést követő hónapban csődbe ment a klub a játékosok kifizetetlen bérei, és a 400 000 €-nyi társadalombiztosítási adóssága miatt, ami miatt nem tudott egyik bajnokságba se benevezni.

Szólj hozzá